srijeda, 25. kolovoza 2010.

One stroke painting-decorative painting

Konačno došla do laptopa,cijeli dan je ful zauzet od djece, sinu crko komp(svako malo mu padne sistem, stalno prčka po njemu pa nije ni čudo). Cijelo popodne se zezala sa makovima, podloga super ali makovi ne idu pa ne idu..nastavljam sutra.Ovih zadnjih dana dobila sam dosta pitanja na FB kakve boje i kistove koristim, pa onda vidim da se brka  tehnika ONE STROKE i DECORATIVE PAINTING.
Kistovi koje koristim kupljeni u našim hobby centrima (malo ZG, imam nešto iz Sl.Broda,  iz Osijeka, i njih kupujem zapravo  na "dodir" . Slikam samo sa akrilnim bojama ali isto tako različitih proizvođača tako da ih imam od  Louvre,Liquitex,Goya a ponekad zbog nijansi dodajem i obične tempere.
One Stroke painting i decorative painting su različite tehnike slikanja.
decorative painting
one stroke painting
nešto između
. One stroke se radi u dvije, tri boje složene na kistu i zahtjeva određene pokrete ruku te se više kistom ne vraćate na oslikano(nema potrebe),što nije slučaj sa dekorativnim oslikavanjem.Tu su potezi kistom pravilni, rad se sastoji od dosta sitnih detalja te se često se koriste šeme na podlozi koju oslikavate i boje se nanose slaganjem jedna do druge (na kistu može biti više boja) Moram naglasiti da ni moji svi radovi na blogu nisu slikani OS tehnikom već i nekom tehnikom između .
U idućem postu ću vas malo povesti početnim osnovama OS slikanja jer mi je sad trenutno fotić na terenu jedno petnaest dana.
p.s.Ukoliko griješim slobodno me ispravite....

Broj komentara: 7:

  1. potpuno si u pravu, velika je razlika između one stoka i dekorativnog slikanja. ja sam najčešće koristim neku tehniku između i kombiniranje kao i kombiniranje svih mogućih boja koje se dočepam, ali to je stvar osobnog stila i ukusa. jedva čekam slijedeći post jer OS sam proučavala isključivo kroz strane tutiće i baš me zanima tvoj tut.

    OdgovoriIzbriši
  2. meni je OS misterij:).....pokušala sam ali nisam još dovoljno zagrizla da vježbam......
    kao i tanema sve što sam vidjela uglavnom je na stranim blogovima i bilo bi baš lijepo da nas malo više i detaljnije uputš u neke tajne:))......da možemo bar početnički uvježbati cvijet ili list:))....
    a tvoje makove jedva čekam vidjeti,to je moje omiljeno cvijeće.......žitna polja prepuna makova ah,ah......znaš o čemu pričam zar ne?....
    pusa:)).....

    OdgovoriIzbriši
  3. Tehnike one stroke i decorative painting za mene su "špansko selo", a opet tako primamljivo izgledaju tvoji radovi oslikani ovim tehnikama da jedva čekam nastavak ove teme :)))

    OdgovoriIzbriši
  4. ja sam također nestrpljiva da osvane nastavak teme... fascinira me ova tehnika i uistinu se divim tvojim radovima..

    OdgovoriIzbriši
  5. Ima nas još. Oduševljena sam ovom tehnikom već desetak godina. Čak sam i probala. Ne ide baš najbolje. Naravno, uvijek je kriv kist ili boje, nikad ja :).
    Oduševljena sam i tvojim radovima. JAKO. Kod nas je većina na samom početku, još uče ovu tehniku. Budući da imaš certifikat, jako bih voljela učiti od tebe. Misliš li ukazati čast nama u Zagrebu i održati radionicu?

    OdgovoriIzbriši
  6. U ZG nisam našla interes za ovo..kontaktirala ,zapravo bila u LUMOSU(čak i ostavila oslikanu jednu veeeliku šalicu)Chemacu sam slala mail, bili su zainteresirani i sve super ali se više nisu javili i ja sam se okrenula mojoj Slavoniji, prekrasno odradila tečaj u Brodu(sastojao se od tri dijela sa istim polaznicama jer se stvarno u 2-3 sata ne može puno pokazati a kamoli naučititi, 1-samo lišće i vitice,2-ruže pupoljci i 3-prenjeli na platno ono što smo naučili) par puta u Osijeku, imam ponude za Vukovar i Vinkovce i još u Brodu..a ZG očito nije zainteresiran...imala sam par poziva iz Zg(pa i grupu žena za oslikavanje noktiju) pa možda i uspijem nešto organizirati-najveći problem je prostor.Uh, baš sam se raspisala, pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  7. Drage moje cure,kako je puno toga u životu slučajnost ,tako i moj susret sa Vama.Tražeči nešto o izradi kuglica za Božić,nabasala sam na ove prekrasne radove i rado bih nešto naučila ,ali imam veliki problem,kod nas u Splitu nemamo takvu ponudu,a ni Zg nije baš iza ugla.Nadam se možda kakovoj radionici u Splitu ako nas bude još,ili u Zagrebu,naime češće poslovno putujem gore,ali to nije subota,pa je realizacija mojih želja skoro nikakva.Svejedno,čestitke voditeljici i polaznicima radionica,sad kad sam Vas otkrila,češće ću posjećivati ove str.Lijep pozdrav svima iz uvijek suncem okupanog Splita.Svima sa ponekim savjetom evo moje mail adrese :cvjecarnica.skalinada@mail.inet.hr
    PS ako imate kakve podatke o izradi kuglica od stilopora ili plastike,molim pomoč,pozdrav sandra.

    OdgovoriIzbriši

zahvaljujem na komentaru.....