ponedjeljak, 31. svibnja 2010.

KIŠNO POPODNE

Kiša i dalje neumorno pada.....šta sa sobom popodne ?Nije bila teška odluka..napraviti malo odmak od cvijeća, nešto drugačije i nastala je ova slika u trenu.

U subotu sam imala početni tečaj  One Stroke u Sl.Brodu.Pakuj podloške za slikanje..kistove...naočale se ne smiju zaboraviti ni slučajno..pa mobitel i na pola puta shvatim da nisam ponijela fotoaparat.Sakupilo nas se 10 -tak polaznica tečaja i dva sata smo radili lišće..lišće i opet lišće...

nedjelja, 23. svibnja 2010.

SVAŠTA NEŠTO

Nemrem vjerovati opet u daljini grmi, ova kiša i vjetar ovih zadnjih dana pravi me depresivnom. Cijelo popodne bila sam vrlo vrijedna..malo zavirila u salvete i nastale su  zgodne stvarčice  koje budem stavila na blog kad mi se napuni baterija fotića. Jučer mi  friška poznanica bacila bubu u uho s rečenicom "nauči me lijepiti salvete" ne znajući da je nalakše zalijepiti a najteže imati ideju .. Okružena salvetama bacila sam se u dubokoumno razmišljanje ljudima na što me nagnao jedan mail koji sam ovih dana primila. Nažalost na ovom svijetu postoje ljudi  jakoooo zlobni..zločesti... prgavi...zavidni , najmanje ima dobrih (na svu moju sreću takvih ima u mojoj okolini).Ne mogu svi biti pametni i lijepi, mladi.. mora biti i manje lijepih , manje pametnih , manje zgodnih  jer mora postojati ravnoteža na ovozemaljskom svijetu.Vjerujem u Božje riječi "na onom svijetu svi smo isti".
Danas sam je sa MM pao dogovor oko korištenja jedne oprostorije u kojoj je trenutno kosilica,trimer i svašta nešto, odlaska u Italiju..odlaska podno Ivančice na obiteljsko okupljanje..odlasu na roditeljski Filipu....
Idem spavati, sutra na posao..sve ispočetka.

subota, 22. svibnja 2010.

OSIJEK


Provela sam lijepo i kreativno popodne u Osijeku. U velikom i lijepom prostoru imala sam početni tečaj "One stroke".Vučem onu veliku , veliku torbu sa pločicama....drvene podloške koje koristim umjesto papira jer se po tome crta savršeno i puno lakše...boje...kistove.... salvete..spužve . Krenuli  samo...način mješanja boja..slikanje lišća i vitica....i odmahivanje glavama   "ja to ne mogu, a izgleda tako lako"  .Brzo prođu dva sata , umorne i zadovoljne   dogovorile  ponovni susret čim budem slobodna ...još puno toga imam za pokazati.

četvrtak, 20. svibnja 2010.

ONE STROKE PAINTING ART a Centar Sl. Brod



 Copy Art a
Praktični dio: Slikanje se radi u grupi.Svaki polaznik dobije potreban
materijal,boje i podloge na kojima se slika.Polaznici moraju imati svoje kistove.Sve radove nastale na radionicma polaznici nose sa sobom.
Tečaj slikanja će se odvijati u tri cjeline.
-početni,upoznavanje sa materijalom ,bojama i prvi pokušaji mješanja boje i jednostavni potezi
-osnovni,polaznici počinju slikati detalje i spajati ih u sliku
-završni,na zavrnom tečaju polaznici rade jednu sliku.Primjenjuju sve stečeno znanje.
Cijena svake pojedinačne radionice je 100 kn po osobi.

Svakom polazniku radionice osiguran je osnovni pribor:
-potrebne akrilne boje
Mjesto održavanja:
ARTa Centar
Datum:
29. Svibnja 2010.
Vrijeme:
16:00
Trajanje:
2 sata
Trenutno slobodnih mjesta:
5
Cijena:
100.00 Kn

utorak, 18. svibnja 2010.

ONE STROKE PAINTING -POČETNI TEČAJ

Dana 22.05.2010. OSIJEK, Retfala, J.J. Strossmayera 200 održava se početni tečaj "one stroke" painting
Ukoliko ste zainteresirani za ovaj način slikanja koji je izuzetno atraktivan i uz malo vježbe savladiv, javite se na  moj mail :branka_59@net.hr ili ostavite poruku u Hobby centru u Osijeku kod Jasminke jer su mjesta ograničena.
Na raspolaganju su vam boje, materijal i pribor .

nedjelja, 9. svibnja 2010.

ONE STROKE PAINTNG -PREZENTACIJA SL.BROD


Jučer sam imala prezentaciju ONE STROKE painting u Sl.Brodu u prostorijama ART-a kluba.Gosp. V.Đaković vlasnik je i jedne prekrasne i bogato opremljene trgovine u kojoj za kreativce ima baš sve i koja me je oduševila.Moju prezentaciju je organizirao super a odaziv na prezentaciju me iznenadio...interes za ovaj način slikanja je bio golem . nadam se da ćemo ostvariri suradnju. kući sam se vratila vrlo zadovoljna..Još jednom mu hvala..