subota, 6. travnja 2013.

trč vamo..... trč tamo

Upravo mi je tako ......ko da sam žvakača guma, neću se previše žaliti jer ja to dozvoljavam

Imala sam malu izložbu svojih radova....moj grad me otkrio, otkrile su me i udruge, dječji vrtić, škole, crveni križ i ja pokorno sve to odrađujem.....normalno dobrovoljno...volontiram. Da ne bude zabune u pitanju je salvetna, decoupage, shabby...onak čisto početnički....za ovaj dio sam obavila edukaciju oliti tečajeve prije par godina( kod Jasminke Marjanović- blog Suncokret i trgovina Boje snova u Osijeku)  itd..itd.... nema OSP-a .

Pokušala sam novu tehniku dekorativnog oslikavanja a zove se Rosemaling styles...izgleda jednostavno neeee... baš i nije....potrebne dobre oči i mirna ruka(trebam veću dioptriju)
Rosemåling, ili rosemaling, je norveški stil   dekorativnog slikarstva na drvenim predmetima, nastao oko 1750 god. , uglavnom cvjetni elementi sa viticama, zavijutkama, zapravo potezima kista u obliku C i S i koji moraju uvijek imati zajednički "korijen "završetak.Slika se pomoću šema.Ruža je često toliko stilizirana da nema specifičan oblik cvijeta.Svaka pokrajna ima svoj način prepoznatljivog oslikavanja..najpopularnije je Telemark i Hallingdal  styles.
Norveški doseljenici donijeli  su ga a gdje drugdje nego u Ameriku i tu je zapravo doživio svoj procvat....


ovo je moj prvi Rosemaling stil....bez šeme ...onako iz glave, gdje fali dodaj viticu , zavijutak...preporučam za početak filbert kist(mačji jezik)Za ovu mi je sliku instruktorica napisala da je to "Disney styles"a znam da tog stila nema u ovoj tehnici ....valjda je mislila zabavni stil koji nema puno veze sa tehnikom....

nastavljam  dalje


Želim sunčan i kreativan vikend...pozz

2 komentara:

  1. Hvala na edukativnom postu, prekrasna tehnika, baš si prava umjetnica!

    OdgovoriIzbriši
  2. Jos nism svladala ni OS, a ti ode u neke druge vode.
    Pa bravo za tebe! :)

    OdgovoriIzbriši

zahvaljujem na komentaru.....